Порошенко оскаржує арешт майна в апеляційному суді

Адвокати п'ятого президента України і лідера опозиції Петра Порошенка подали апеляцію на рішення суду про арешт активів політика
 

Журналіст відділу новин
Порошенко оскаржує арешт майна в апеляці…
Фото: Скріншот

Судове засідання, на якому будуть розглядати апеляцію на арешт активів Порошенка, заплановане на 3 лютого.

Про це на брифінгу повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань, інформує Depo.ua.

"Рішення про арешт майна вже оскаржене. Оскаржене не тільки нами, як захисниками Петра Порошенка, а і тими юридичними особами на майно яких незаконно було накладено арешт. Там були юридичні особи до яких Петро Порошенко жодного відношення не має", – заявив Головань.

За словами Голованя, деякі юридичні особи ще не повідомленні про арешт майна, але коли їм стане відомо, вони також будуть подавати апеляцію.

"Зокрема, йдеться про активи, що займаються ретрансляцією телеканалів, частки яких Порошенко передав восени 2021 року", – зазначив Головань.

Він заявив, що в ухвалі суду також не має інформації про те, чи може Порошенко користуватися арештованим майном.

"За законом арештованим майном може бути заборонено користуватися, а може бути і дозволено, але це має бути відображено в ухвалі. Водночас, у випадку Порошенка, цієї інформації немає у рішенні суду", – наголосив Головань.

Адвокат заявив, що наразі Порошенко користується тим майном, яким він володіє.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня 2022 року Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme