Прем'єр-міністерка Естонії закликала Макрона допомогти запобігти агресії Росії проти України

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас закликала президента Франції Еммануеля Макрона спільно запобігти російській агресії проти України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Прем'єр-міністерка Естонії закликала Мак…
Фото: Pixabay

За її словами, союзники мають зробити все, що в їхніх силах, аби запобігти агресії Росії проти України.

Про це Каллас заявила під час зустрічі з Макроном у Парижі, повідомляє "Європейська правда", передає Depo.ua.

"Зараз найважливіше зробити все, що в наших силах, щоб запобігти будь-якій військовій ескалації. З цією метою необхідно спільно вжити конкретних кроків, щоб відбити у Росії бажання до подальшої ескалації", – наголосила вона.

Зазначається, що очільниця уряду Естонії та президент Франції уважно стежать за військовими рухами Росії біля кордонів України.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових.

 За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Читайте також: Війна/не війна. Три базові сценарії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme