Президент Фінляндії закликав переглянути Мінські угоди

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо закликав переглянути Мінські угоди для досягнення прогресу в ситуації довкола України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Президент Фінляндії закликав переглянути…
Фото: Pixabay

За його словами, рішенням ситуації між Україною та Росією можу бути або виконання Мінських угод, або ж перегляд цих домовленостей з подальшим прогресом у їх виконанні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters

Очільник Фінляндії вважає однією з найскладніших та найсуперечніших тем вимогу Росії надати ОРДЛО автономний статус і право вето на зовнішні відносини України.

На думку Нііністьо, вийти з глухого кута у перемовинах щодо Донбасу можна за умови збереження контролю над озброєннями й запобігання можливим військовим ризикам.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що незадоволений Мінськими угодами. За його словами, найбільший недолік цього документа в тому, що всі його пункти можна читати, тлумачити й розуміти по-різному. А це надає Росії додаткову можливість уникнути відповідальності.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не нав'язує Україні виконання Мінських угод на російських умовах. За його словами, міжнародні партнери не чинять тиску на Україну щодо виконання Мінських угод, попри попередні спроби примусити Київ до цього.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme