Прикордонники розповіли, скільки з мільйона перевірених COVID-сертифікатів виявили підробок

Працівники Державної прикордонної служби України з серпня цього року перевірили близько 1 млн COVID-сертифікатів, серед яких було 1700 підроблених
 

Журналіст стрічки новин
Прикордонники розповіли, скільки з мільй…
Фото: ЕРА

Прикордонники перевіряли сертифікати вакцинації від коронавірусу за допомогою програмного забезпечення "SafeBorder".

Як пише Depo.ua із посиланням на "Укрінформ", про це повідомив на брифінгу начальник управління організації прикордонного контролю генерал-майора Юрій Лисюк.

"Усього перевірено 940 тисяч сертифікатів. Виявлено з них недійсних 1700", – наголосив Лисюк й зазначив, що лише за минулий тиждень прикордонники перевірили понад 79 тисяч сертифікатів, з яких близько 30 – підроблені.

За минулу добу було проскановано 10 тисяч QR-кодів на кордоні, з них виявили 11 підроблених COVID-сертифікатів.

Прикордонники перевіряють на вірогідність сертифікати вакцинації від коронавірусу за допомогою електронних пристроїв з програмним забезпеченням "SafeBorder". Воно передбачає можливість автоматизованої перевірки документа. Щоб здійснити перевірку прикордоннику достатньо просканувати QR-код COVID-сертифікату та отримати на екрані електронного пристрою підтвердження статусу документа.

Нагадаємо, у Нацслужбі здоров'я України повідомили, що робити у випадку, коли COVID-сертифікат не завантажується у застосунку "Дія". Там розповіли, що найчастіше застосунок "Дія" не може завантажити COVID-сертифікат через неправильне внесення даних саме про вакцинацію або дані про вакцинацію були внесені з помилкою. У випадку, коли лікар неправильно вніс дані, то потрібно звернутися в пункт вакцинації або безпосередньо до цього лікаря та попросити внести правильні дані. Або ж, якщо лікар ще не вніс дані, то запитати, коли це станеться.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme