Пристайко пояснив свої слова про членство України в НАТО

Надзвичайний та повноважний посол України у Великій Британії Вадим Пристайко пояснив свої слова щодо членства нашої держави в НАТО

Журналіст відділу новин
Пристайко пояснив свої слова про членств…
Фото: Twitter Вадима Пристайка

На думку Пристайка, Україна на НАТО на тлі російської агресії розраховувати нині не може, оскільки не є "членом родини".

Про це він заявив у коментарі, передає Depo.ua із посиланням на "Європейську правду".

"Ми зараз на різних інтерв’ю тут пояснюємо, що НАТО (курс України на НАТО, – ред.) є навіть в Конституції. І ніяких змін зараз немає. Але ми не можемо розраховувати зараз на НАТО – бо ми не члени родини", – пояснив посол.

Пристайко зазначив, що Україна готова до компромісів, аби уникнути війни.

"Щоб уникнути війни просто зараз, ми готові на компроміси. Але вони не лежать у сфері НАТО. А в Мінських домовленостях тощо. Щодо НАТО зараз – ми залишаємо курс, але вимушені шукати інші варіанти, які дозволять вижити просто зараз", – підсумував він. 

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що вступ України до НАТО створить загрозу для безпеки Москви.

Однак у Пентагоні заявили, що питання щодо членства України в НАТО може вирішуватися виключно державами-членами Альянсу. Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі наголосив, що будь-яке рішення про членство в Альянсі стосується конкретної держави й НАТО.

Нещодавно надзвичайний та повноважний посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, нібито Київ "може проявити гнучкість" у питанні щодо НАТО. Йдеться про заявку України на вступ до НАТО на тлі російської агресії.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров повідомив, що Пристайку необхідно надати можливість пояснити свої слова щодо членства нашої держави в НАТО. 

Водночас речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олег Ніколенко зазначив, що слова Пристайка були вирвані з контексту. Він наголосив, що заради миру і збереження життів громадян Україна готова йти на будь-які формати діалогів з країнами та міжнародними організаціями.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme