Приватизація "ПриватБанку" неможлива через відсутність судової реформи, – Гонтарева

Екс-очільниця Національного банку України Валерія Гонтарева повідомила, що провести приватизацію "ПриватБанку" зараз неможливо через відсутність судової реформи

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Приватизація "ПриватБанку" неможлива чер…
Фото: Facebook / НБУ

За її словами, процес приватизації фінансової установи будуть оскаржувати екс-власники банку.

Про це Гонтарева повідомила в інтерв’ю для видання "Радіо Свобода", інформує Depo.ua.

"Коли я йшла з НБУ, було, по-моєму, 600 позовів від Коломойського і його компаній. Тепер цих позовів тисяча. Якщо можна оскаржити призначення голови правління "ПриватБанку" через суд, то чому не можна оскаржити поділ активів на "поганий" і "хороший" банк і знову все це затягнути на неймовірну кількість років", – зауважила вона.

На думку Гонтаревої, очищений банк можна продати, але це буде оскаржено тими самими судами.

"Відсутність судової реформи, відсутність дієвих правоохоронних органів – це ж нікуди не зникло", – додала екс-очільниця НБУ.

Вона також наголосила, що раніше мала сподівання щодо швидкої приватизації фінансової установи. Втім, ситуація не зрушила з місця. Зокрема, на націоналізацію "ПриватБанку" держава витратила 5,5 мільярда доларів, при тому, що до колишніх власників банку подано позовів на 10 мільярдів доларів.

Нагадаємо, 8 жовтня голова СБУ Іван Баканов заявив, що Служба безпеки вимушена буде відпрацьовувати версію причетності до справи Медведчука п'ятого президента України Петра Порошенка та колишньої очільниці НБУ Валерії Гонтаревої.

Довідка: у грудні 2016 року Кабінет міністрів України визнав "ПриватБанк" неплатоспроможним – і запропонував націоналізувати цю структуру, як системну і критично важливу для усіє банківської системи України та економіки країни в цілому.

Головний співвласник банку, олігарх Ігор Коломойський погодився на такий крок. Але згодом почав заявляти про те, що "ПриватБанк" у нього відібрали силовими методами – і пообіцяв судитися з державою, щоб отримати за це відповідну компенсацію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme