Прокуратура оскаржить рішення про домашній арешт для Медведчука

Офіс генерального прокурора має намір подати скаргу на рішення Печерського суду щодо обрання запобіжного заходу нардепу від "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку, якому інкримінують державну зраду

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Прокуратура оскаржить рішення про домашн…
Скріншот

Під час судового засідання сторона обвинувачення вимагала замінити запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою, втім, суд відхилив таке клопотання.

На думку прокурорів, за даних обставин такий запобіжний захід є недостатнім, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора.

"У зв’язку з цим прокурори будуть оскаржувати його в апеляційному порядку та наполягатимуть на триманні під вартою з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори мають намір доводити надалі, що тримання під вартою є необхідним у зв'язку з існуючими ризиками переховування підозрюваного. Також такому клопотанню сприяють зв'язки Медведчука з представниками Росії та терористичних організацій.

"Наразі у кримінальному проваджені не встановлені всі особи співучасників та не допитано всіх свідків, а частина з них не надає достовірних та повних показань через побоювання впливу на них підозрюваного і його спільників. Окрім того, не врахована тяжкість інкримінованих діянь і наявність у народного депутата підозри у вчиненні особливо тяжкого злочину у іншому кримінальному провадженні", – резюмували в прес-службі.

Прокуратура оскаржить рішення про домашній арешт для Медведчука

Відомо, що Медведчук прийшов до суду з речами, необхідними для перебування в СІЗО. За його словами, він готовий робити все, як того вимагатиме закон.

Зауважимо під час спілкування з журналістами до початку засідання суду Медведчук заявив, що справа проти нього – "туфта й фальсифікація".

На думку нардепа, плівки СБУ з його розмовами – несправжні. Крім того, Медведчук нагадав, що нині всі його рахунки заблоковані, отже він не зможе заплатити заставу в мільярд гривень.

За словами політика, саме цього влада й домагається – використати несплату застави як привід відправити його до в'язниці.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Медведчуку вручили клопотання про арешт або заставу в 1 млрд грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme