Протасевич подаватиме до суду на Ryanair (ВІДЕО)

Співзасновник Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич, якого у травні 2021 року затримали після примусової посадки лайнера Ryanair у Мінську, подаватиме на авіакомпанію до суду

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Протасевич подаватиме до суду на Ryanair…
Скріншот

За його словами, до псевдомінування літака Ryanair можуть бути причетні опозиціонери.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відео на каналі "InfoSpecNaz БЕЛЯКОВ" у Youtube.

Йдеться зокрема про Франака Вячорка, Яна Рудика і Данила Богдановича, а також представників хакерського угруповання "Кіберпартизани". Протасевич наголосив, що у штабі опозиціонерки Світлани Тихановської нібито обговорювалася необхідність посилення європейських санкцій проти режиму де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка.

На думку співзасновника NEXTA, саме його затримання у Мінську стало необхідним поштовхом. Виходячи з цього Протасевич припустив, що Ryanair став нібито політичним інструментом в руках білоруської опозиції.

"Не буду розкривати всіх подробиць, але я планую подати позов до авіакомпанії Ryanair. І також я закликаю подати подібний позов всіх пасажирів, які перебували на борту. Подробиць поки не буде, тому що над позовом працює команда юристів", – додав він.

Нагадаємо, інцидент з авіарейсом 4978 компанії Ryanair стався в травні 2021 року. Тоді режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у примусовому порядку добився посадки цивільного пасажирського літака, щоби затримати на його борту опозиційного журналіста Романа Протасевича та його супутницю Софію Сапегу. На борту літака перебували понад 100 пасажирів, у тому числі четверо громадян США.

Лідери європейської та світової демократії засудили екстрену посадку літака Ryanair у Мінську з подальшим затриманням Протасевича та ввели санкції проти режиму Лукашенка. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme