Проти Саакашвілі у Грузії відкрили нову кримінальну справу: Що йому інкримінують

Проти екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, затриманого 1 жовтня увечері у Тбілісі, відкрили ще одне кримінальне провадження

Журналіст відділу новин
Проти Саакашвілі у Грузії відкрили нову…
Фото: ЕРА

Міхеіла Саакашвілі звинуватили у незаконному перетині кордону Грузії.

Грузинське МВС уже займається розслідуванням цієї справи, кваліфікованій за ст.. 344 Кримінального кодексу країни, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу генпрокуратури Грузії.

"Всі необхідні і процесуальні слідчі дії у справі проводяться в активному режимі", – пояснили у генпрокуратурі.

Нагадаємо, що це не перший випадок у біографії Міхеіла Саакашвілі, коли він незаконно перетинає державний кордон. 10 вересня 2017 року він таким чином повернувся на територію України, разом із своїми прихильниками взявши штурмом пропускний пункт "Шегині" на західному кордоні України.

Довідка: раніше Саакашвілі обіцяв разом з прихильниками приїхати у Тбілісі. Прибути до грузинської столиці він планував вранці 3 жовтня, на наступний день після муніципальних виборів.

Втім, сьогодні, 1 жовтня член "Єдиного національного руху" Мурман Думбадзе повідомив, що у Грузії Саакашвілі "з'явиться" 2 жовтня, після завершення голосування на місцевих виборах.

Увечері 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі. Він не говорив про будь-які подробиці затримання екс-президента країни, підкресливши лише те, що грузинські правоохоронці провели операцію "на вищому рівні". При цьому, за його словами, силовики мали інформацію про маршрут пересування Саакашвілі в напрямку Грузії з України.

Саакашвілі, за інформацією ЗМІ, відправили до Руставської в'язниці, що в 25 кілометрах від столиці країни Тбілісі.

Члени грузинської партії Саакашвілі заявили, що на виборах, які пройдуть цими вихідними, громадяни Грузії мають прийти на дільниці та показати там свою позицію щодо цього.

Пізніше у мережі з'явилося відео із затриманим Саакашвіілі.

Інцидент уже прокоментували і дружина екс-президента, і його коханка, якою виявилася нардепка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько. Обидві заявили про підтримку затриманого.

МЗС України через затримання громадянина України Саакашвілі викликало "на килим" посла Грузії.

Адвокат Саакашвілі Бека Басілая назвав затримання екс-президента політичним актом.

Влада Грузії прокоментувала затримання Міхеіла Саакашвілі жорстко. Прокуратура зазначила, що два заочні вироки, винесені екс-президенту, не можуть бути оскаржені. А президентка цієї країни заявила, що ніколи не помилує Саакашвілі.

Читайте також: Вічний революціонер: Чим загрожує Грузії приїзд Саакашвілі

"До свіданья, наш ласковий Міша": Як українські соцмережі веселяться, коментуючи затримання Саакашвілі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme