Путін, Бандера та шапка: Кива розповів, у яких справах в нього проводять обшуки

Обшук у помешканні народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви проводиться в рамках одразу декількох кримінальних проваджень

Редактор стрічки новин
Путін, Бандера та шапка: Кива розповів,…
Фото: Facebook Іллі Киви

Йдеться про справи проти Іллі Киви за державну зраду, яка була розпочата після того, як нардеп привітав з днем народження російського президента Володимира Путіна, через шапку із комуністичною символікою та через стрілянину у громадському місці, з якою Кива відзначав річницю вбивства українського політичного діяча Степана Бандери.

Про це нардеп розповів у відео, яке розмістив на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Триває системний тиск, проводять обшуки. За що? За привітання Путіна, за червону зірку і за святкування ліквідації "нацистського злочинця". Влада вважає, що це сьогодні злочини", – сказав Кива.

Нардеп зазначив, що обшук проводиться ДБР та Офісом генпрокурора у будинку, де проживає його 2-річна дитина та її мати. Як відомо, Кива не одружений з матір'ю своєї доньки. Однак, очевидно, часто буває у будинку, де вона з донькою проживає. 

Кива про обшуки допис у ФБ

Нагадаємо, сьогодні, 16 листопада, народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що до нього прийшли представники Офісу генпрокурора з обшуком

Нагадаємо, раніше стосовно нардепа Іллі Киви, який стріляниною відсвяткував річницю загибелі українського політичного діяча Степана Бандери, порушили кримінальне провадження

7 жовтня Кива привітав президента країни-агресора Росії Володимира Путіна з днем народження, назвавши його великим правителем. Згодом проти Киви відкрили кримінальне провадження за статтею "державна зрада". 

Також раніше народний депутат від "ОПЗЖ" Ілля Кива кілька разів публікував відео у шапці із радянською символікою та нецензурно висловлювався щодо декомунізації. Через ці відео офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження. 

Читайте також: Недовигнаний з ОПЗЖ: Як Кива пройшов шлях від "карателя" до любителя Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme