Путін евакуював з порту Гамбурга свою яхту за 87 млн євро, – ЗМІ

Розкішна яхта Graceful, яка належить російському президенту Володимиру Путіну, залишила порт Гамбурга, в якому простояла кілька місяців
 

Журналіст відділу новин
Путін евакуював з порту Гамбурга свою ях…
Фото: Пікабу

Гігантська 82-метрова яхта Путіна була побудована в 2014 році за майже 87 мільйонів євро, а в Гамбургу на ній встановили два нові балкони.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на німецьке видання Bild.

Зазначається, що яхта вийшла з порту Гамбурга в понеділок на світанку.

"Це дійсно була втеча в страху перед конфіскацією", – стверджує видання.

Bild зазначає, що інформацію про перебування яхти Путіна в порту Гамбурга лише днем ​​раніше оприлюднила кільська щоденна газета Kieler Nachrichten. А вже через 13 годин яхта вирушила Кільським каналом, прямуючи до Балтійського моря та Росії.

"Росіяни, вочевидь, побоюються, що майно їхнього лідера можуть конфіскувати, адже нещодавно міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс оголосила про суворі санкції у разі нападу Росії на Україну", – наголошує Bild.

Німецьке ЗМІ пише, що той факт, що яхти приватних клієнтів іноді кидають якір у доках верфі Blohm + Voss у порту Гамбурга, не є чимось особливим. Однак, порт Гамбурга надав яхті Путіна особливе місце: поруч з Emden, 89-метровим корветом К130 німецького флоту.

Зазначається, що гігантська біла яхта Путіна була пришвартована у порту Гамбурга у вересні 2021 року. Перед цим вона нібито була розміщена в Чорному морі, коли Путін приймав на борту самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, 7 лютого у Вашингтоні відбулась зустріч президента США Джо Байдена з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Після зустрічі очільник Німеччини заявив про спільне протистояння російській агресії, у тому числі шляхом санкцій.

Читайте також: Яхти, палаци та 47 диванів: Шалені статки Путіна, його жінок і дітей, які обіцяють оприлюднити американці

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme