Путін перевіряє війська на Курилах та Сахаліні

Росія розпочала перевірку бойової готовності з'єднань та військових частин армійського корпусу Східного військового округу

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Путін перевіряє війська на Курилах та Са…
Фото: Міноборони Росії

Міністерство оборони Росії заявило про перевірку російських військ на Сахаліні та Курильських островах.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Міноборони РФ.

Зазначається, що російських військовослужбовців підняли навчальною тривогою, після чого вони отримали стрілецьку зброю і здійснили марш на штатній техніці у зазначені райони і почали обладнувати позиції та командні пункти.

"Особовий склад має продемонструвати свої вміння діяти і в обороні, і при наступі, виконати вправи контрольних стрільб зі штатного озброєння, а також брати участь у тренуваннях з радіаційного, хімічного та біологічного захисту", – кажуть в російському Міноборони.

Там додають, що особливу увагу приділять перевірці навичок командирів з управління підлеглими силами та засобами в умовах тактичної обстановки, що постійно змінюється. Низку завдань візьмуть з досвіду сучасних військових конфліктів, у тому числі вміння протидіяти ударним та розвідувальним безпілотним літальним апаратам.

Нагадаємо, Росія почала перевірку боєготовності військ поблизу кордону з Україною. Зокрема, тренує ракетні удари з Криму.

За інформацією РНБО, біля кордонів України перебуває 109 тисяч російських військових. Водночас секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вкотре закликав не панікувати через ймовірний напад Росії на територію України. Він наголосив, що безпекова ситуація була складною від 2014 року, але перебуває під контролем.

А ось командувач Операції Об'єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Павлюк назвав ймовірну дату, коли РФ може напасти на Україну. За словами Павлюка, вторгнення Росії в Україну може відбутися вже 20 лютого. Саме в цей день у Китаї, на підтримку якого розраховує президент РФ Володимир Путін, закінчуються зимові Олімпійські ігри.

Читайте також: Що робити, якщо Росія нападе: Поради цивільним від військового експерта

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme