Путін поговорив з Меркель та Макроном після Зеленського: Бідкався на Україну

Президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з главою Франції Еммануелем Макроном та канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Путін поговорив з Меркель та Макроном пі…
Фото: ЕРА

Розмова відбулася після онлайн-конференції лідерів двох європейських країн з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої обговорювали можливі теми майбутнього "нормандського" саміту.

Путін бідкався Меркель та Макрону на Україну, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кремля.

За його словами, Україна нібито відмовляється виконувати Мінські домовленості щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, а також домовленості саміту "нормандської четвірки" у Парижі.

Зазначається, що сторони розмови домовилися доручити своїм політрадникам та міністрам закордонних справ активізувати роботу щодо "нормандського формату".

"Міністри закордонних справ будуть вести справу до проведення в цьому форматі зустрічі на своєму рівні. Домовлено також продовжити по відповідних каналах вивчення передумов до можливої організації, в разі доцільності, і "нормандського" саміту", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Офісі президента наполягають, що зустріч у "нормандському форматі" має відбутися до кінця каденції канцлера Німеччини Ангели Меркель, "бо вона дуже багато для цього зробила". Цікаво, що й сама Меркель хоче встигнути до завершення своєї каденції провести саміт "нормандської четвірки"

Додамо, що останній на сьогодні саміт лідерів країн "нормандської четвірки" відбувся аж у грудні 2019 року, в Парижі. Після цього жодних зустрічей глави "нормандських" держав саме у цьому форматі не відбувалося – в основному, через позицію Росії.

Наприклад, у серпні в Кремлі зробили резонансну заяву по "нормандці" – заявили, що поки нічим наповнити зустріч глав "нормандського формату", тому цей захід немає сенсу організовувати.

Читайте також: "Нормандська" карта: Як її використали Берлін, Київ та Москва

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme