Путін у лютому хоче провести ядерні навчання, щоб пригрозити НАТО, – Financial Times

Росія в середині лютого — на початку березня планує провести військові навчання з використанням ядерної зброї

Журналіст стрічки новин
Путін у лютому хоче провести ядерні навч…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Президент країни Володимир Путін зробить це для попередження НАТО, щоб Альянс не втручався у разі нападу Росії на Україну. Подібні навчання Росії зазвичай передбачають випробування міжконтинентальних балістичних ракет з землі, моря та повітря.

Про це розповіли голова Комітету начальників штабів, генерал Марк Міллі та директорка національної розвідки Авріл Гейнс 4 лютого під час виступу в Палаті представників за закритими дверима, пише Depo.ua посиланням на Financial Times.

"Проведення навчань, які збігаються з вторгненням, стане потужним нагадуванням НАТО про потужність ядерних сил Москви, які є найбільшими у світі", — наголошує видання.

За словами експертів, РФ має у своїх сховищах не менш ніж 4500 ядерних боєголовок.

"Це було б неймовірно провокаційним і зловісним посилом, якби вони зробили це одночасно з вторгненням в Україну", — сказала експертка з ядерної зброї із Гудзонського інституту у Вашингтоні Ребекка Гайнріхс.

Нагадаємо, що з початку листопада Росія зосередила навколо України понад 100 тисяч військ, які, на думку західної розвідки, Путін може залучити до повномасштабного нападу на Україну.

Водночас днями міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що на кордоні з Росією не спостерігається значної ескалації. Він заявив, що українська розвідка уважно спостерігає за переміщеннями Збройних сил Росії, фіксує всі зміни, які відбуваються, і порівнює їх шляхом обміну даними розвідки наших країн-партнерів.

Своєю чергою німецьке видання Bild оприлюднило матеріали західних спецслужб, у яких розповідаються варіанти захоплення Кремлем вищої влади в Україні. Згідно з інформацією, президент Росії Володимир Путін планує розгорнути в Україні окупаційну владу за кількома етапами, метою яких є створення "союзної держави" з РФ. Це "один зі" сценаріїв у випадку повномасштабного наступу Росії на Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme