Рада не знайшла голосів, щоб відсторонити від роботи Геращенко 

Парламентарі провалили голосування про відсторонення нардепки Ірини Геращенко від "Європейської Солідарності" від участі в роботі парламенту 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Рада не знайшла голосів, щоб відсторонит…
Фото: Прес-служба "ЄС"

Показово, що Геращенко хотіли відсторонити за висловлювання, яке вона виголосила у виступі ще у 2019 році.

Про це стало відомо під час пленарного засідання ВРУ 5 листопада, передає Depo.ua

10 вересня 2019 року Геращенко з трибуни парламенту сказала: "П’ять років тому "зелені чоловічки" захопили Крим. Зараз "зелені чоловічки" захоплюють український парламент".

Після цих слів на трибуні вимкнули мікрофон, а спікер Верховної Ради Дмитро Разумков назвав неприпустимим порівняння народних депутатів України із російськими військовими, які захопили Крим. 

Зауважимо, що 12 вересня регламентний комітет Верховної Ради заборонив Геращенко брати участь у п’яти засіданнях парламенту. Але 5 листопада 2021 року на голосування знову поставили пропозицію про заборону Геращенко відвідувати пленарні засідання та брати участь у їх роботі.

За це рішення проголосували лише 190 народних обранців. Таким чином воно не було ухвалене.

Тим часом сама Геращенко заявила про те, що "ініціатива з відстороненням мене від засідань є виключно бажанням зелених чєловєчків закрити рота опозиції".

Нагадаємо, на засідання парламенту 5 листопада заборонили відвідувати Раду нардепці від "Слуги народу" Галині Третьяковій. Вона неприпустимо висловилася про смерть колеги Антона Полякова. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme