Рада відсторонила Третьякову від роботи за образу загиблого нардепа Полякова 

Народні депутати ухвалили рішення відсторонити "слугу" Галину Третьякову від участі у п'яти пленарних засіданнях

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Рада відсторонила Третьякову від роботи…
Фото: Комітет з питань соцполітики / Facebook

22 жовтня 2021 року Комітет ВРУ з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВРУ розглянув на своєму засіданні заяву народних депутатів Батенка, Соболєва, Шуфрича, Кулініча, Железняка, Корнієнка, Геращенка, Герасимова щодо недопустимого висловлювання, пов'язаного із передчасною смертю нардепа Антона Полякова.

Про це стало відомо 5 листопада під час пленарного засідання парламенту, передає Depo.ua

8 жовтня під час роботи у парламенті про загиблого неетично висловилася "слуга народу" Галина Третякова. Нардеп у партійному чаті відреагувала на смерть колеги словами "одним ворогом менше". 

Висновок комітету оголосив Сергій Євтушок. Він рекомендував без обговорення позбавити Третякову брати участь у п'яти пленарних засіданнях. 

Рекомендацію профільного комітету підтримали 234 народних обранці. Проти проголосували три народні депутати. Утрималися під час голосування 15 парламентарів. Не голосували взагалі – 45 нардепів. 

Зауважимо, що провладна партія "Слуга народу", членом якої є Третьякова, дала за її відсторонення лише 142 голоси. При цьому троє нардепів із монобільшості проголосували проти відсторонення колеги. Також у партії виявилося найбільше тих парламентарів, які натиснули під час голосування жовту кнопку. 

Нагадаємо, раніше три фракції та дві депутатські групи виступили з вимогою до керівництва Ради зняти Третьякову з посади голови комітету ВРУ з питань соцполітики та захисту прав ветеранів. Монобільшість таку пропозицію не підтримала. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme