Більшість фракцій та груп Ради вимагають звільнити Третьякову з посади голови комітету із соцполітики

Три фракції та дві депутатські групи вимагають від керівництва Верховної Ради зняти Галину Третьякову з посади голови комітету Верховної Ради з питань соцполітики та захисту прав ветеранів

Журналіст відділу новин
Більшість фракцій та груп Ради вимагають…
Фото: Офіційний сайт партії "Слуга народу"

Причиною такого рішення депутатів стала скандальна реакція Третьякової на смерть депутата Антона Полякова.

Тоді Третьякова заявила, що це добре, бо одним ворогом у парламенті стало менше, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку нардепа від групи "За майбутнє", членом якої був Поляков, Тараса Батенка.

Звернення підписали представники трьох фракцій – "ЄС" (Артур Герасимов), ОПЗЖ (Олександр Качний), "Голос" (Ярослав Железняк), а також двох депутатських груп – "За майбутнє" (Тарас Батенко) і "Довіра" (Олег Кулініч).

Таким чином, не підписалися під документом представники двох парламентських фракцій, "Слуги народу" та "Батьківщини".

Три фракції та дві групи вимагають звільнити Третьякову

Нагадаємо, уранці 8 жовтня Галина Третьякова проявила неповагу до свого колеги Антона Полякова. Вона жорстко висловилася про його смерть у партійному чаті.

Це викликало бурхливу реакцію серед самих "слуг", частина з яких видалилася із того чату. Сама ж Третьякова заявила, тікаючи із Ради, що тут нема чого коментувати, бо "йде політична боротьба".

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Третьякову відсторонять від участі у п'яти наступних пленарних засіданнях.

Довідка: Зранку 8 жовтня Дмитро Разумков повідомив про смерть народного депутата Антона Полякова.

Згодом смерть Полякова прокоментували у Нацполіції. За словами генерального прокурора Ірини Венедіктової, причини смерті Полякова будуть відомі уже у найближчі години.

Пізніше у прокуратурі назвали причину смерті Полякова – гостра коронарна недостатність та гостра ішемічна хвороба серця.

Фракція "Слуга народу", до якої колись належав покійний нардеп, висловила співчуття близьким та рідним. Підтримку близьким висловили й низка інших народних обранців та публічних осіб.

Всі зазначають, що звістка про смерть Полякова стала для них справжнім шоком.

Варто додати, що у липні, за інформацією ЗМІ, народні депутати та колишні члени фракції "Слуга народу" Анна Скороход й Антон Поляков звернулися до правоохоронців із заявами про загрозу їхньому життю.

Після повідомлень про смерть Полякова ЗМІ дізналися також, що його подруга Анна Скороход втратила свідомість у Раді. Цю інформацію підтверджує і партійна переписка "слуг".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme