"Одним ворогом менше": "Слуга" Третьякова жорстко висловилася про померлого нардепа Полякова

Народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова проявила неповагу до свого колеги Антона Полякова, який пішов з життя вночі 8 жовтня

Журналіст стрічки новин
"Одним ворогом менше": "Слуга" Третьяков…
Скріншот

Третьякова негативно висловилася про Полякова у партійному чаті. Про інцидент з її висловлюванням повідомили у партії "За майбутнє". 

"Тільки що керівник комітету, який має опікуватися людьми, дітьми, пані Третьякова, написала, що "одним ворогом менше" про смерть Антона Полякова. Я хотів би попросити вас, шановна фракція "Слуга народу", зробити висновок зі слів пані Третьякової. Вона всім відома відношенням до дітей, до людей, до країни. Я вважаю, що це не припустимо, яким би політичним опонентом не був пан Антон Поляков. Померла людина, звичайна людина. Крім того, наш колега по парламенту", – заявив голова партії Ігор Палиця й звернувся з проханням до віце-спікера парламенту Руслана Стефанчука "зробити моральні висновки" і сказати, "як потрібно виходити з цієї ситуації", пише Depo.ua.

Водночас сама Третьякова з претензією накинулась на нардепів:

"У мене два зауваження: по-перше, звідки за майбах знає про те, що пишуть у чаті "Слуги народу", а по-друге, коли люди, які борються за свободу слова, яка гарантована кожній людині тут в залі Конституцією і вважають, що вони можуть накидати комусь якісь платки на рота, то мені здається, що позор це вам".

У Раді почали кричати Третьяковій "Ганьба", а Стефанчук наїхав на неї й нагадав, що життя кожної людини є вищою соціальною цінністю. 

"А свобода слова в тому числі означає відповідальність за те, що говорить кожен з нас", – сказав Стефанчук.

Нагадаємо, 8 жовтня вранці стало відомо про смерть народного депутата Антона Полякова. У поліції розповіли, що Полякову стало зле у таксі вночі, о 02:45. Для нього викликали "швидку", однак реанімаційні заходи виявились безуспішними. 

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що Полякова непритомним у таксі виявив наряд патрульної поліції, який зупинив авто за порушення правил дорожнього руху. Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України. Досудове розслідування доручено слідчим СУ ГУ Нацполіції в м. Києві.

У Київській міській прокуратурі повідомили, що причиною смерті Антона Полякова стала гостра коронарна недостатність та гостра ішемічна хвороба серця.

Відомо також, що Поляков за кілька днів до смерті давав свідчення у НАБУ про підкуп парламентарів.

Довідка: Антон Поляков у 2019 році був обраний народним депутатом дев'ятого скликання по 206 округу (Чернігівська область) від партії "Слуга народу" як безпартійний. На виборах президента України 2019 року був довіреною особою кандидата у президенти Володимира Зеленського по ТВО №205 (м.Чернігів).

15 листопада 2019 року Полякова виключили з фракції "Слуга народу" у Верховній Раді за критику влади. До червня 2020 року він був позафракційним, а потім став членом депутатської групи "За майбутнє". Виключення з монобільшості Поляков називав політичною розправою.

21 вересня 2020 року партія "За майбутнє" висувала Антона Полякова на посаду Чернігівського міського голови.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme