Комітет Ради підтримав покарання для "слуги" Третьякової за слова про смерть Полякова

Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи підтримав пропозиції відсторонити від участі у 5 пленарних засіданнях Верховної Ради народної депутатки від "Слуги народу" Галини Третьякової

Редактор стрічки новин
Комітет Ради підтримав покарання для "сл…
Фото: Комітент з питань соцполітики/Facebook

Рішення щодо відсторонення Третьякової, яка оскандалилася своїми словами про смерть нардепа Антона Полякова, члени комітету підтримали більшістю голосів.

Про це повідомила народна депутатка від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Водночас комітет відмовився розглядати вимогу щодо відсторонення Третьякової від керівництва комітетом соцполітики. Як розповіла Геращенко, у комітетів вважають, що такі рішення не входять до їхньої компетенції.

"Що ж, не треба бути Вангою, аби прогнозувати, що це не додасть "слугам" популярності серед народу", – зазначила нардепка.

Допис Ірини геращенко про засідання регламентного комітету щодо Третьякової

Інформацію щодо рішення регламентного комітету про покарання Третьякової підтвердила і речниця партії "Слуга народу" Юлія Палійчук у своєму Telegram-каналі.

"Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради рекомендував парламенту відсторонити Галину Третьякову від участі у пленарних засіданнях на 5 днів", – написала вона.

Тепер Верховна Рада повинна провести голосування щодо покарання Третьякової. Воно відбудеться 2 листопада.

"Відповідно до статті 51 Регламенту таке рішення має прийняти Верховна Рада без обговорення. Голосування за таке рішення може відбутися на наступному пленарному тижні з 2 листопада", – додала Палійчук. 

Юлія Палійчук про покарання Третьякової - допис у ТГ

Нагадаємо, 8 жовтня "слуга народу" Галина Третьякова жорстко висловилася про померлого нардепа від групи "Партія "За майбутнє" Антона Полякова. Вона у партійному чаті заявила, зокрема, що "одним ворогом стало менше".

Це викликало бурхливу реакцію серед самих "слуг", частина з яких видалилася з того чату. Сама ж Третьякова заявила, тікаючи із засідання Верховної Ради, що тут нема чого коментувати, бо "йде політична боротьба".

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Третьякову відсторонять від участі у п'яти наступних пленарних засіданнях. Водночас три фракції та дві депутатські групи виступили з вимогою до керівництва Ради зняти Третьякову з посади голови комітету ВРУ з питань соцполітики та захисту прав ветеранів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme