"Напишу, що вважаю за потрібне, відповідно до моєї моралі": Третякова, яка раділа смерті Полякова, посперечалася з журналістами

Очільниця комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова вважає, що у її словах про те, що "стало одним ворогом менше" щодо смерті нардепа Антона Полякова, у партійному чаті немає нічого неетичного
 

Редактор стрічки новин
"Напишу, що вважаю за потрібне, відповід…
Фото: Комітент з питань соцполітики/Facebook

У кулуарах парламенту Галина Третьякова посперечалася з журналістами, які намагалися отримати коментарі щодо її скандальної заяви про смерть Полякова, щодо визначення понять етика і мораль.

Відповідна дискусія відбулася сьогодні, 20 жовтня, у кулуарах парламенту перед засідання Верховної Ради, передає Depo.ua.

Третьякова зазначила, що підкориться будь-якому рішенню фракції щодо можливості її подальшого перебування на посаді голови комітету. Вона також дала зрозуміти, що за власним бажанням з посади не піде і буде "захищати себе" під час засідання регламентного комітету, буз якого не може відбутися відсторонення від посади.

"Я б хотіла з кимось із вас сісти і поговорити про мораль і етику у тому числі у парламентських відносинах … Нам не вистачає розмови про те, що таке мораль і що таке етика. Коли ми кажемо, чи шкодує народний депутат про якісь свої вислови, то мабуть це стосується того, наскільки його мораль відповідає тим висловлюванням або висловлюванням, які беруться з контексту чи добуті із особистого листування, як потрібно ставитися до цих "доказів". Що таке мораль у особистих відносинах та політичних, і що таке мораль і етика у відносинах з журналістами", – сказала нардепка.

На запитання, чи шкодує вона про свої слова щодо смерті Полякова, депутатка сказала, що "це відносна категорія" і пообіцяла "подумати над цим".

"У регламенті чітко написано – для того щоб відсторонили потрібно виступити з промовами у парламенті. Ми ж не відсторонюємо народних депутатів, які тут людей "скотиняками" називають. Це ж також образа. Ми не відсторонюємо депутатів, які кажуть, що хтось у залі "тявкає". Подивіться на стенограми, які образи тут ллються з трибуни", – наголошує Третьякова.

На зауваження, що на образи у залі парламенту депутати можуть відповісти, а Поляков уже не зможе відповісти на слова Третьякової, депутатка спробувала змінити тему.

"Це відносини людини зі смертю. Теж дуже цікава тема", – сказала вона.

Депутатка додала, що написала законопроект про евтаназію, однак не вносить його на розгляд парламенту, та поділилася рефлексіями про те, як люди повинні реагувати на смерть близьких.

"Я не вважаю, що у них (словах про Полякова, – ред.) було щось неетичне … Мені закидають, що я ненавиджу людей. Так не є", – сказала Третьякова у відповідь на запитання та запевнила, що "не тішилася зі смерті Полякова".

Третьякова також додала, що "не бажає нікому смерті" і якщо раптом помре ще хтось з її колег по парламенту вона "напише те, що вважатиме за потрібне, відповідно до своєї моралі".

Відео: LBTV

Нагадаємо, 8 жовтня "слуга народу" Галина Третьякова жорстко висловилася про померлого нардепа від групи "Партія "За майбутнє" Антона Полякова. Вона у партійному чаті заявила, зокрема, що "одним ворогом стало менше".

Це викликало бурхливу реакцію серед самих "слуг", частина з яких видалилася з того чату. Сама ж Третьякова заявила, тікаючи із засідання Верховної Ради, що тут нема чого коментувати, бо "йде політична боротьба".

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Третьякову відсторонять від участі у п'яти наступних пленарних засіданнях. Водночас три фракції та дві депутатські групи виступили з вимогою до керівництва Ради зняти Третьякову з посади голови комітету ВРУ з питань соцполітики та захисту прав ветеранів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme