"Слуга" Третьякова розповіла, що написала законопроект про евтаназію

Очільниця комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова звернула увагу на тему евтаназії (припинення життя хворого з метою полегшення його страждань), яка в Україні є табуйованою

Редактор стрічки новин
"Слуга" Третьякова розповіла, що написал…
Фото: Комітент з питань соцполітики/Facebook

Галина Третьякова, яка нещодавно оскандалилася своїми словами про смерть нардепа Антона Полякова, розповіла, що написала закон щодо евтаназії в Україні. Однак нардепка не виносить його на розгляд парламенту.

Про це вона розповіла журналістам сьогодні, 20 жовтня, у кулуарах парламенту, передає Depo.ua.

"У мене є законопроект, який я не вношу. Він стосується евтаназії. Це дуже чутлива тема гуманітарна, яку Європа обговорює, а ми чомусь ні", – зазначила Третьякова.

За її словами, цією тематикою у парламенті займається також її колега по фракції "Слуга народу" Єлизавета Богуцька.

У відповідь на запитання журналістів Третьякова зазначила, що не вважає свої слова щодо смерті нардепа Антона Полякова неетичними, натякнувши, що неетичним є обговорення у ЗМІ повідомлень із приватного листування, через які, власне, і розгорівся скандал.

Третьякова також заявила, що "не бажає нікому смерті" і якщо раптом помре ще хтось з її колег по парламенту вона "напише те, що вважатиме за потрібне, відповідно до своєї моралі". 

Нагадаємо, 8 жовтня "слуга народу" Галина Третьякова жорстко висловилася про померлого нардепа від групи "Партія "За майбутнє" Антона Полякова. Вона у партійному чаті заявила, зокрема, що "одним ворогом стало менше".

Це викликало бурхливу реакцію серед самих "слуг", частина з яких видалилася з того чату. Сама ж Третьякова заявила, тікаючи із засідання Верховної Ради, що тут нема чого коментувати, бо "йде політична боротьба".

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Третьякову відсторонять від участі у п'яти наступних пленарних засіданнях. Водночас три фракції та дві депутатські групи виступили з вимогою до керівництва Ради зняти Третьякову з посади голови комітету ВРУ з питань соцполітики та захисту прав ветеранів.

Довідка: Евтаназія дозволена в Данії, Бельгії, Новій Зеландії, Франції, у понад 20 штатах Америки, в Австралії, Швейцарії, Нідерландах. Також у березні 2021 року її дозволили в Іспанії. Евтаназію може зробити здебільшого тільки невиліковно хвора людина, хвороба якої прогресує і завдає їй фізичних та (або) моральних страждань, а за прогнозами лікарів, жити їй залишається не більш ніж півроку.

Єдина країна в світі, де евтаназію може зробити не її громадянин, – Швейцарія. Там заборонена комерційна евтаназія, тому діє така схема: добровільно перервати своє життя можна через спеціальну громадську організацію. Для цього потрібно внести членський внесок – приблизно 6000-10 000 євро.

В Україні широкої суспільної дискусії про евтаназію наразі немає. У 2019 році народний депутат Гео Лерос обіцяв внести на розгляд парламенту законопроект про евтаназію, однак так цього і не зробив.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme