Рада просить Зеленського позбавити Путіна державних нагород

Верховна Рада України скерувала до президента Володимира Зеленського запит щодо позбавлення лідера Росії Володимира Путіна українських державних нагород

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Рада просить Зеленського позбавити Путін…
Фото: kremlin.ru

Народні депутати також просять Зеленського позбавити держнагород України Дмитра Медведєва та інших росіян.

Таке рішення підтримали під час засідання Ради 265 нардепів, пише Depo.ua.

Відповідний запит створила позафракційна депутатка Оксана Савчук. Йдеться про позбавлення Путіна та інших держнагород України, які були надані до 2013 року.

Рішення нардепів підтримав лише один представник ОПЗЖ – Олександр Лукашев.

Додамо, що у Путіна є українська відзнака "Іменна вогнепальна зброя". Він отримав її у жовтні 2010 року за часів президентства Віктора Януковича.

Нагадаємо, що 15 лютого Верховна Рада проголосувала за відповідь Держдумі щодо наміру визнати "Л-ДНР". За це проголосував лише один нардеп від ОПЗЖ Володимир Кальцев.

Раніше стало відомо, що депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" запропонували президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку". Лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс в Думу відповідний законопроект 19 січня й додав прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного в лютому 2022 року.

Водночас прес-секретар очільника РФ Дмитро Пєсков повідомив, що в Кремлі поки що не коментуватимуть проект звернення Держдуми до глави держави щодо визнання "ДНР" і "ЛНР". За його словами, спершу Державна дума Росії має ухвалити відповідний документ.

Згодом Володін повідомив, що у Держдумі РФ проведуть консультації з керівниками фракцій і вже потім розглянуть проект постанови про звернення до Путіна щодо необхідності визнання "ДНР" і "ДНР" на Раді Держдуми.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme