Рада розблокувала підписання закону про олігархів

Верховна Рада відхилила проекти постанов щодо скасування результатів голосування за так званий закон про олігархів у другому читанні

Редактор стрічки новин
Рада розблокувала підписання закону про…
Фото: Верховна Рада

Жоден за 12 проектів постанов про скасування рішення Верховної Ради України від 23 вересня про ухвалення у другому читанні та в цілому проекту закону про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) не набрав необхідної кількості голосів.

Про це повідомляє Depo.ua.

Як відомо, проекти постанови щодо скасування результатів голосування за закон про деолігархізацію у другому читання подали народні депутати від опозиції Ірина Геращенко, Олексій Гончаренко, Інна Климпуш-Цинцадзе, Микола Княжицький, Михайло Бондар, Олег Синютка,  Володимир В'ятрович, Ірина Фріз, Ростислав Павленко, Вікторія Сюмар, Марія Іонова та Василь Німченко.

5599 постанови про скасування результатів голосування

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада підтримала за основу законопроект №5599 про олігархів. Згідно з ним, визначати, хто є олігархом – буде РНБО, головою якого є президент.

До другого читання комітет Ради з питань національної безпеки та оборони сформулював 13 комплексних поправок до законопроекту №5599 про олігархів.

23 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект про олігархів у другому читанні та в цілому.

Закон підтримали 279 депутатів – фракція "Слуга народу" (229 голосів), група "Довіра" (15), "За Майбутнє" (18) та фракція "Голос" (11). У "Голосі" закон підтримала група, що протистоїть лідеру партії Кірі Рудик та голові фракції Ярославу Железняку.

Наразі немає однозначної відповіді на запитання, хто повинен підписати законопроект про деолігархізацію. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук переконаний, що він має право ставити свій підпис під документом, колишній голова парламенту Дмитро Разумков своєю чергою запевняє, що підписувати закон має він, оскільки голосування відбувалося за його каденції. 

Читайте також: Разумков чи Стефанчук: Хто має підписати закон про олігархів і чому це важливо

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme