Рада суддів не змогла обрати членів Етичної ради, але закон не порушила, – голова Верховного Суду

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська повідомила, що попри провал обрання членів Етичної ради, це не є порушенням закону

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Рада суддів не змогла обрати членів Етич…
Фото: Рixabay

За її словами, Рада суддів буде продовжувати голосувати, доки не оберуть делегатів.

Про це Данішевська повідомила під час зустрічі представників влади, суддів, послів ЄС та країн G7 щодо розблокування судової реформи, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що під час зустрічі відбулося обговорення завершення процесу створенні Етичної ради, яка має оцінювати на доброчесність представників і претендентів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Голова Ради суддів Богдан Моніч пообіцяв, що делегати будуть обрані. Втім, терміни обрання членів Етичної ради не були названі.

"Рада суддів України налаштована виконати цей закон, і ми це зробимо", – сказав він.

Нагадаємо, 13 липня активісти сформували й оприлюднили списки прізвищ "нечесних членів Вищої ради правосуддя" за рішенням міжнародних експертів поки що неіснуючої Етичної ради при ВСП.

13 вересня в Україні Рада суддів не змогла обрати трьох кандидатів до складу Етичної ради, що має оцінювати на доброчесність представників і претендентів Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

Читайте також: В Україні по-новому запрацює Вища рада правосуддя: Основні зміни у законах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme