Зеленський обіцяє не допустити блокування судової реформи

Президент Володимир Зеленський пообіцяв не допустити блокування судової реформи в Україні та надати негайну оцінку й відсіч кожній незаконній дії в цьому питанні
 

Журналіст відділу новин
Зеленський обіцяє не допустити блокуванн…
Фото: ОП

Судді ж, які хочуть працювати в прозорій судовій системі, повинні мати повну підтримку.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву, опубліковану на сайті президента.

"Я не допущу блокування найголовнішої реформи країни, яку обіцяв українцям і яку ініціював. Кожна незаконна дія, спрямована на блокування судової реформи, отримає негайну оцінку та відсіч. Я не дозволю суддям, які перешкоджають реформі й очищенню судової системи, позбавити українців права на справедливість", – зазначив Зеленський.

Серед іншого він висловив подяку міжнародним організаціям, які надають Україні допомогу у сфері судової реформи та протидії корупції і які минулого тижня делегували експертів до конкурсної комісії, що обиратиме членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Етичної ради.

Нагадаємо, 13 липня активісти сформували й оприлюднили списки прізвищ "нечесних членів Вищої ради правосуддя" за рішенням міжнародних експертів поки що неіснуючої Етичної ради при ВСП.

13 вересня в Україні Рада суддів не змогла обрати трьох кандидатів до складу Етичної ради, що має оцінювати на доброчесність представників і претендентів Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

Читайте також: В Україні по-новому запрацює Вища рада правосуддя: Основні зміни у законах

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme