Раптово у "відпустку" пішла суддя, яка мала сьогодні оголосити рішення про арешт майна Порошенка

Суддя Печерського районного суду столиці Віта Бортницька, яка повинна була 14 січня оголосити повний текст ухвали щодо арешту майна п'ятого президента та лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка, раптово пішла у відпустку

Журналіст відділу новин
Раптово у "відпустку" пішла суддя, яка м…
Фото: Центр Миротворець

Засідання у справі Порошенка було призначене на 12:00, однак воно не відбулося. 

Про це повідомив один з адвокатів Петра Порошенка Денис Галанський, пише Depo.ua.

"В ухвалі, коли нам видали короткий текст, було написано, що на сьогодні це засідання було призначено на 12:00. Зараз я дізнався, мені видали відповідну розписку про те, що судді немає, вона у відпустці. Нам дали розписку, що на 13:50 (це буде 19 числа цього місяця), можливо, буде. Тому що мало бути сьогодні", – зазначив адвокат.

Захисник Порошенка наголосив, що він з колегами вже подали апеляційну скаргу на це рішення до Київського апеляційного суду. Галанський також повідомив, що у рішенні Печерського суду про арешт майна є низка помилок, зокрема суд наклав арешт на майно, яке не належить Порошенку.

"Наскільки я розумію, особи, майно яких арештовано незаконно, окремо звернулися з апеляційними скаргами до Апеляційного суду Києва. Ми, отримавши короткий текст рішення, без мотивувальної частини, протягом 5 днів теж звернулися зі своїми апеляційними скаргами, тому що такий строк оскарження визначений законом. Ми не могли його пропустити, навіть не маючи повного тексту ухвали. Будемо мати повний текст ухвали – можливо, будемо уточнювати свої апеляційні вимоги", – наголосив адвокат Порошенка.

Він також нагадав, що у справі проти Порошенка рішення ухвалюються таємно, із грубими процесуальними порушеннями.

"Ми клопотання про обрання запобіжного заходу безпосередньо не бачили. Ми багато інформації черпаємо з преси. Дуже багато зливів, але чомусь нас не повідомляють про такі засідання, і ми не можемо належним чином підготуватися. Нагадаю, що про засідання щодо арешту майна Порошенка 6 січня на 9:30 нас повідомили смс-повідомленням 5 січня о 17:00", – зауважив адвокат.

Зазначимо, дещо раніше ця ж Віта Бортницька потрапила у базу "Миротворця". На сайті заявили, що вона є учасницею "фабрикації кримінальних справ щодо завідомо невинних осіб".

Нагадаємо, 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти Порошенка порушили через забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років. Сам п'ятий президент заявив, що повернеться до України 17 січня. Він планує з'явитися на суді та провести зустріч з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання у четвер. Інформацію про це підтвердили і у прес-службі Офісу генпрокурора. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme