Реалізація планів Путіна: Порошенко наголосив, що питання Донбасу не можна виносити на референдум

П’ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко заявив, що питання суверенітету, територіальної цілісності, державного устрою не можуть бути винесені на референдум

Журналіст стрічки новин
Реалізація планів Путіна: Порошенко наго…
Фото: "ЄС"

Він наголосив, що це стане порушенням Конституції. Таким чином Порошенко відповів на заяву президента Володимира Зеленського про ймовірний референдум щодо подальшої долі Донбасу. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу "ЄС".

"Це є Конституція, і президент має захищати Конституцію, а не порушувати її. Я категорично не згодний з тим, щоб референдуми використовувалися як технологія для проведення, у тому числі і неукраїнських рішень. Обговорювати невідомі питання, та ще й як було сказано, винесені або запропоновані іншими країнами, – я думаю, що це була б просто жахлива помилка, бо єдиним джерелом державної влади в Україні є народ, а Конституція є Основним законом", – наголосив Порошенко. 

За його словами, перед обговорюванням такої можливості треба забезпечити дотримання Конституції і забезпечити захист прав людей, суверенітету та захист держави.

"А уявіть собі, що дві чи три області приймуть рішення інше, ніж решта областей. А уявіть собі, що як наслідок буде сценарій, в тому числі сценарій Путіна про те, що ці області не є щасливими, і повторять позицію фейкового референдуму, який Путін провів у Криму", – пояснив політик. 

Він закликав Зеленського, скликати засідання РНБО чи прийди у Раду для обговорення таких питань.

"Після фейкового референдуму в Криму в мене є певна алергія на спосіб розв'язання питань Путіна, або інтересів Путіна через Україну. Вивчіть уважно урок 2014 року і не повторіть його. Бо в 2014 році нам було набагато важче. Якщо не знаєте, що робити – проведіть РНБО, прийдіть в парламент, об’єднайте суспільство, спитайте і приймайте рішення принаймні на підставі позицій, за які заплачено дуже високу ціну, а не легко кидайтесь питаннями референдуму", – резюмував Порошенко.

Нагадаємо, дещо раніше Зеленський заявив, що не виключає проведення в Україні референдуму щодо припинення війни. Йдеться зокрема про голосування щодо статусу ОРДЛО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme