Зеленський не виключає референдум про припинення війни

Президент Володимир Зеленський заявив, що не виключає проведення в Україні референдуму щодо припинення війни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський не виключає референдум про пр…
Скріншот

На запитання щодо проведення референдуму про статус ОРДЛО він відповів, що не виключає такої можливості.

Про це Зеленський заявив під час інтерв'ю для Наталії Мосійчук на телеканалі "1+1", пише Depo.ua.

"Я не виключаю референдуму щодо Донбасу в цілому. І тут питання не в статусі. У нас може бути таке в житті. Це може бути щодо Донбасу, щодо Криму, це може бути в цілому – щодо припинення війни. Так, може бути, що хтось, якась країна, буде нам пропонувати ті чи інші умови. Так може бути", – зауважив президент.

Водночас глава держави підкреслив, що не став би жартувати з темою тимчасово окупованих територій.

"На сьогодні – цього немає точно. Тобто тут немає у мене секретів від суспільства, я б з такими речами не жартував і точно секретів не мав би. Тому що це – дуже важливі речі, що стосується нашого статусу, що стосується наших територій. Але, якщо буде такий складний виклик – точно буду радитися з нашим суспільством", – наголосив він.

Відомо, що 9 грудня ввечері Зеленський розмовляв телефоном з президентом США Джо Байденом. Розмова тривала практично півтори години. Байден заявив про готовність США та партнерів до безпрецедентних санкцій у разі агресії Росії проти України. Також Байден і Зеленський обговорили членство України в НАТО.

Нагадаємо, раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що США вирішили стати активним учасником мирного процесу з врегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, це може бути паралельний трек разом з "нормандським форматом".

Європейський Союз раніше виступив з заявою щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму. У ЄС заявили, що переговорний процес у Тристоронній контактній групі та в "нормандському форматі" опинився у глухому куті через відмову Росії визнавати себе стороною конфлікту на сході України.

Читайте також: Небезпечні фокуси Кремля: Що показала розмова Байдена з Зеленським

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme