Республіканці у Конгресі закликають Байдена надати Україні додаткову зброю: Яку саме

Представники Республіканської партії в Палаті представників Конгресу США вимагають від президента країни рішучіших дій щодо України

Журналіст відділу новин
Республіканці у Конгресі закликають Байд…
Фото: ЕРА

Республіканці звернулися до президента Джо Байдена із посланням, в якому йдеться про необхідність надання Україні додаткового летального озброєння.

Крім того, конгресмени закликають надати Україні засоби протиповітряної оборони, передає Depo.ua із посиланням на "Голос Америки".

"Сьогодні режим Путіна знову посилює свою військову присутність до рівнів вищих, ніж ті, які ми бачили на піку російського вторгнення до України у 2014-му році. Для стримування розширеного військового вторгнення до України адміністрації треба буде продемонструвати силу. Викликає занепокоєння, що ця адміністрація не спромоглася підкріпити її сильну риторику щодо засудження агресії та шкідливих дій Путіна настільки ж сильними діями", – заявляють республіканці.

Також конгресмени вимагають протистояти Росії на газовому фронті, зокрема, через створення коаліції із європейськими партнерами.

Нагадаємо, у вересні у Конгресі США зареєстрували проект оборонного бюджету на 2022 фіскальний рік.

Виходячи з нього, розмір безпекової допомоги Україні можуть збільшити з нинішніх $250 млн до $300 млн.

Дещо раніше американське видання Politico написало, нібито конгресмени включили поправку до законопроекту про оборону на 2022 рік, якою пропонують адміністрації президента США Джо Байдена продати або передати Україні нові системи протиповітряної і протиракетної оборони.

В Офісі президента у відповідь заявили, що це – перші результати домовленостей, які були досягнуті під час візиту лідера України Володимира Зеленського до США.

Водночас у Білому домі не змогли підтвердити, що США планують надати Україні системи протиповітряної і протиракетної оборони "Залізний купол".

Довідка: Система "Залізний купол", створена ізраїльською оборонною компанією Rafael у партнерстві з Raytheon, наразі є одним із найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. За даними військових, вона збила близько 90% ракет, випущених по Ізраїлю за останні кілька років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme