Резніков назвав позитивну сторону у концентрації військ Росії поблизу кордонів України

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що бачить "позитив" у загрозі, яка виникла через концентрацію російських військ біля українського кордону

Журналіст стрічки новин
Резніков назвав позитивну сторону у конц…
Фото: Facebook Олексія Резнікова

Резніков наголосив, що завдяки цьому світова спільнота нарешті відреагувала на російську загрозу.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на інтерв'ю міністра виданню "Голос Америки".

У Міноборони зауважили, що дані розвідок не викликають у них паніку, оскільки за вісім років цієї війни вже звикли до загрози.

"Вони вважають, що дані свідчать про зростання ризиків, і я з ними погоджуюсь, бо є ознаки ескалації. Для нас важливо, що нарешті вони почали бити на сполох публічно і завдяки в тому числі засобам масової інформації, Washington Post, Politico та іншим, це привернуло увагу всього світу. Навіть в складній ситуації я шукаю позитив. В загрозі я бачу позитив, що це привернуло увагу цивілізованого світу і зараз починається реакція, яка дає нам шанс продемонструвати агресору, що ціна цієї агресії для нього буде непомірною", – пояснив Резніков.

Український міністр зауважив, що Кремль має побачити ціну "своє агресії". Він додав, що оточення президента РФ Володимира Путіна тримає свої накопичення в американських доларах. Це означає, що до них можна дотягнутись санкціями.

"Немає значення в швейцарському банку, в сінгапурському чи якомусь панамському – гроші переважно в доларах США – а це означає, що до них можуть сягнути санкції. Питання – чи хоче звичайний росіянин – замість того, щоб смачно їсти, безпечно своїх дітей відправляти до школи, – платити за цю агресію? Заради чого? Ну і плюс давайте не забувати, що війни – це ще труни, в яких повертались російські солдати" – наголосив Резніков.

Він додав, що за ці роки Україна навчилась оборонятись, а також очікує "реальної підтримки США перед лицем серйозної загрози агресії з боку Російської Федерації".

Нагадаємо, дещо раніше у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна та Захід готують трирівнений план стримування агресії РФ. Він додав, що наразі українське бачення загроз з боку Росії цілком збігається з баченням міжнародних партнерів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme