Резніков розповів американцям, як їх можна залучити до мирних переговорів щодо Донбасу

Віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков провів переговори з директором Ради національної безпеки з питань Східної Європи та Кавказу Крісом Смітом

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин

У ході робочого візиту до США Резніков представив ідеї щодо можливих шляхів залучення Америки до мирних переговорів та пожвавлення відповідних дипломатичних процесів.

Також сторони обговорили підготовку до майбутнього візиту президента України Володимира Зеленського до США, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу міністерства.

"Американська сторона наголосила на готовності до зустрічі Зеленського у Вашингтоні, висловила міцну підтримку українській ініціативі "Кримська платформа" та процесу врегулювання міжнародного збройного конфлікту в ОРДЛО", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, Сміт підкреслив важливість співпраці України та США щодо спільних пріоритетів у рамках механізмів Стратегічного партнерства Україна-США.

Нагадаємо, 10 серпня віце-прем'єр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков допустив розміщення в Україні американських військ. Він наголосив на необхідності розширення "безпекового пакета для України".

Втім, у Зеленського цю заяву розглядають не як намір, а радше – гіпотетичну можливість зміцнення безпеки в Україні. Прес-секретар президента України Сергій Никифоров зауважував, що така заява є просто розмірковуванням стосовно посилення безпеки в регіоні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme