Рішення ЄСПЛ по Литвиненку: Імовірний убивця заявив, що це рішення є політично заангажованим

Депутат російської Держдуми Андрій Луговий прокоментував рішення ЄСПЛ щодо справи про отруєння Олександра Литвиненка

Журналіст відділу новин
Рішення ЄСПЛ по Литвиненку: Імовірний уб…
Фото: Facebook Лугового

Андрій Луговий, якого вважають головним підозрюваним у цій справі (виконавцем убивства), заявив, що це рішення ЄСПЛ є політичном заангажованим.

Також він упевнений, що Росія провела нормальне розслідування цієї справи, передає Depo.ua із посиланням на "Интерфакс".

Крім того, Луговий розкритикував ЄСПЛ за те, що той, імовірно, у розслідуванні справи спирався тільки на слова удови Литвиненка.

Нагадаємо, 16 листопада 2020 року вдова колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка – Марина Литвиненко (Картер) – подала позов проти Росії до Європейського суду з прав людини, вимагаючи компенсації 3,5 млн євро.

Сьогодні, 21 вересня, ЄСПЛ визнав винним у смертельному отруєнні Литвиненка російську владу.

Довідка: Колишній працівник ФСБ Росії Олександр втік до Лондона в 2000 році після того, як на Росії проти нього порушили кількох кримінальних справ. 23 листопада 2006 року Литвиненко помер в Лондоні в результаті отруєння радіоактивним полонієм-210.

У січні 2016 року британські слідчі представили підсумки свого розслідування, згідно з яким вбивство Литвиненка, "ймовірно, було схвалено" президентом Росії Володимиром Путіним, а безпосередніми виконавцями стали співробітники російських спецслужб Андрій Луговий і Дмитро Ковтун.

У 2007 році Луговий став депутатом Державної думи Росії, а у 2015 році отримав державну нагороду "За службу Батьківщині".

Експерт з радіації Метью Панчер, який вів розслідування, був знайдений мертвим через п'ять місяців після поїздки до Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme