Росії мало Криму, взялася за артистів: YouTube записав українських музикантів у росіяни

Платформа YouTube Music потрапила у скандал через занесення українських артистів до російського сегменту сервісу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росії мало Криму, взялася за артистів: Y…
Фото: Pixabay

Інцидент трапився після нещодавнього скандалу, коли Apple Music показав на карті український Крим частиною Росії.

На це звернули увагу журналісти українського видання Muzvar, пише Depo.ua із посиланням на ресурс MusicInUA.

Зазначається, що при складанні тематичних плейлистів на Росії вирішили привласнити композиції українських митців та використати на обкладинках їхні фото. Таким чином до "Свіжих релізів Росії" на обкладинку потрапив Констянтин Дмитрієв, відомий як Constantine. 

"І якщо у цьому випадку укладачі плейлиста ще можуть якось знайти виправдання, мовляв, у нього ж переважно російськомовний репертуар, то поява у плейлисті і на обкладинці "Найкраще з російського року" гурту Океан Ельзи інакше як анексією не назвеш", – зауважили у виданні.

Подібна ситуація також з плейлистом під назвою "Найкраще з нашого інді". У ньому можна побачити свіжий сингл від ONUKA, а сама співачка зображена на обкладинці підбірки.

Ресурс акцентує, що така "анексія" можлива через те, що увесь український музичний контент на усіх популярних музичних стрімінгах модерується на Росії.

YouTube записав українських музикантів у росіяниРосійська модерація YouTube записала українських музикантів у росіяниONUKA на обкладинці підбірки російської музики в YouTube

Фото: MusicInUA

Нагадаємо, на початку жовтня "дітище" Зеленського отримало попередження за карту України без Криму. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу "Дом" за статтею про поширення необ'єктивної інформації. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme