Росії не слід використовувати енергоносії як зброю проти сусідів, – Байден

США та Німеччина єдині в своїй опозиції щодо того, що Росія не повинна використовувати енергоресурси як геополітичну зброю проти своїх сусідів  

Редактор стрічки новин
Росії не слід використовувати енергоносі…
Фото: Twitter Джо Байдена

Про це заявив президент США Джо Байден під час спільної з канцлером Німеччини Анґелою Меркель прес-конференції, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Білого дому.

"Хороші друзі можуть не погоджуватися, але ми єдині і ми будемо діяти разом, захищаючи наших союзників на східному фланзі НАТО від агресії з боку Росії", – сказав Байден.

Меркель, згадавши розбіжності, в тому числі щодо Китаю, з яким Німеччина намагається розвивати торговельні відносини, зробила акцент на тому, що об’єднує дві країни.

"У нас спільні цінності, у нас загальна рішучість відповісти на виклики часу", – наголосила вона.

Нагадаємо, федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель у четвер провела зустріч із президентом США Джо Байденом у Вашингтоні. Вони провели переговори щодо низки питань, серед яких і протидія російській агресії, підтримка України та інших країн Європи. Зокрема, США і Німеччина нагадали про зобов'язання Росії перед Україною на тлі добудови "Північного потоку-2". 

Також за підсумками зустрічі лідери США й Німеччини підписали Вашингтонську декларацію. Документ встановлює стратегічні пріоритети для взаємодії обох країн як у межах двосторонніх відносин, так і для спільної відповіді на глобальні виклики. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme