Росії не вистачить вантажівок для захоплення України, – військовий експерт

Військовий експерт зі США повідомив, що російській армії не вистачить вантажних автомобілів для швидкого захоплення України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росії не вистачить вантажівок для захопл…
Фото: МО РФ

Йдеться про вантажівки для перекидання російських військових, боєприпасів та техніки до лінії фронту. Через їхню відсутність Росія не зможе швидко захопити Україну в разі вторгнення.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Forbes.

Згідно з даними підполковника армії США Алекса Вершиніна, російська армія страждає від нестачі вантажівок, особливо, коли йдеться про транспортування на відстань до 145 кілометрів. Саме через це, на його думку, Кремль переважно перекидає військових залізницею.

У виданні додали, що залізничні станції розташовані далеко від лінії фронту, через що Росії потрібно користуватися обмеженою кількістю вантажівок.

Вершинін зауважив, що в розпорядженні армії Росії перебувають 10 бригад матеріально-технічного забезпечення, кожна з них має близько 400 вантажівок. Втім, підполковник переконаний, що навіть у випадку мобілізації всіх вантажних автомобілів, для швидкого захоплення України цього все одно не вистачить.

Експерт припустив, що російське командування може вирішити доставляти спорядження і боєприпаси вертольотами або цивільним автотранспортом. Однак цього також буде недостатньо.

Нагадаємо, Москва у категоричній формі відмовилась виконувати вимогу про деескалацію на кордонах з Україною. Головний дипломат Росії Сергій Лавров у формі ультиматуму заявив про те, що російські солдати, які зараз перебувають поблизу кордонів України, не повернуться до казарм.

Наприкінці грудня минулого року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Читайте також: Переговори Росії і США провалилися: Що зміниться для України і світу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme