Росія експортує ракети до Індії, попри загрозу санкцій від США

Росія почала поставляти до Індії зенітно-ракетні комплекси, попри загрозу введення санкцій з боку США

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росія експортує ракети до Індії, попри з…
Фото: Pixabay

Йдеться про комплекси виробництва "Алмаз-Антей", які мають потрапити до Індії до кінця 2021 року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що глава служби з військово-технічного співробітництва Росії Дмитро Шугаєв підтвердив перші поставлення систем ППО С-400.

При цьому, Індія ризикує натрапити на санкції США за закупівлю ракетних комплексів, як Туреччина. Втім, місцева влада переконує, що зброя потрібна для стримування загрози з боку Китаю.

Відомо, що у США функціонує закон від 2017 року, який забороняє країнам купувати військову техніку в Росії під загрозою введення санкцій. Йдеться про співпрацю із російськими оборонними компаніями, серед яких – "Рособоронекспорт", "Калашников", "Ростех" і " Алмаз-Антей".

Нагадаємо, 8 червня 2020 року Туреччина і Росія досягли принципової згоди щодо постачання другого комплекту зенітно-ракетних комплексів С-400 до Анкари. Після цього США ввели проти Туреччини санкції.

Раніше США запропонували турецькому уряду альтернативу російським зенітним ракетним системам С-400, які країна закуповує у Росії.

Водночас заступниця державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд пригрозила Туреччині новими санкціями, якщо країна продовжить закупати озброєння й військову техніку у Росії. 

Читайте також: Російська зброя та спірний газ: Навіщо Туреччина наражається на санкції ЄС та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme