Росія заявила, що після Казахстану використовуватиме війська ОДКБ в інших країнах

На Росії не виключають, що війська ОДКБ після миротворчої операції в Казахстані будуть використовуватись і в інших країнах
 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Росія заявила, що після Казахстану викор…
Фото: s.v.lavrov/ Instagram

Зокрема, держава-агресорка хоче використати свої війська в Афганістані, в якому в серпні 2021 року відбувся державний переворот і до влади прийшли ісламісти.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції 14 січня, передає Depo.ua

Щоправда, головний дипломат Росії продовжує наполягати на тому, що силовики ОДКБ використовується виключно з метою встановлення миру в конфліктних зонах, а не посилення в них впливу РФ.

"Треба тримати порох сухим - не дай боже щось трапиться, ми маємо бути готові. Тому що намірів ззовні розхитати ситуацію і в інших країнах ОДКБ побільшало", – сказав Лавров.

За його словами, наступною "місією" для російських військових може стати Афганістан, з якого "втекли американці".

Нагадаємо, напередодні Росія поставила ультиматум США й НАТО та пригрозила силою. Зокрема, Лавров чітко заявив про те, що його країна вдасться до особливих заходів і прийомів щодо західних партнерів, якщо її побажання не будуть враховані.  

Довідка: ОДКБ – це Організація договору про колективну безпеку, до якої входять Росія, Білорусь, Вірменія, Таджикистан, Киргизстан та Казахстан.

5 січня у зв'язку із численними мітингами у Казахстані, які переросли у заворушення, президент країни Касим-Жомарт Токаєв звернувся до держав-членів Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) по допомогу у придушенні протестів і заявив про "терористичну загрозу".

Росія, Вірменія та Білорусь погодилися ввести свій військовий контингент в охоплену полум'ям країну. 

Російські військові прибули в країну спецбортом. Вони допомагали місцевим силовикам розганяти мітинги та придушувати опір активістів. 

У четвер, 13 січня, у Казахстані стартувало виведення військ ОДКБ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme