Росія зірвала проведення "нормандської зустрічі" на рівні міністрів

Франція і Німеччина хотіли провести "нормандську зустріч" на рівні міністрів 11 листопада, однак Росія відмовилась від такої ідеї

Журналіст стрічки новин
Росія зірвала проведення "нормандської з…
Фото: Рixabay

У Кремлі заявили, що 29 жовтня відправили Києву, Берліну та Парижу своє бачення проекту підсумкового документа заходу, але жодної реакції не отримали.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-конференцію міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Пізніше, наприкінці минулого місяця, міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан запропонував конкретну дату зустрічі – 11 листопада.

"Я йому сказав, що ми хотіли б отримати реакцію наших колег на пропозиції. Проте днями ми знову отримали спільне послання міністрів закордонних справ Німеччини і Франції, де 11 листопада позначено як мало не безальтернативна дата. Ми направили додаткові аргументи, щоб зайнятися не плануванням заходів для галочки, і перерахували кроки Києва для торпедування мінських домовленостей", – наголосив Лавров.

Нагадаємо, днями міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його російський колега Сергій Лавров продовжує уникати зустрічі в "нормандському форматі". Сам Лавров наголосив, що його країна не братиме участь у зустрічі в "нормандському" форматі, бо Україна досі нібито не виконала домовленості попереднього саміту. Кулеба ж називає такі відмазки Росії плювком в обличчя Німеччини та Франції. 

Відомо, що попередній саміт лідерів країн "Нормандської четвірки" відбувся ще у грудні 2019 року, в Парижі. Нову зустріч канцлерка Німеччини Ангела Меркель хотіла встигнути провести до завершення своєї каденції.

Читайте також: Віртуальна, уявна, чи капітулянтська: Яку зустріч із Путіним готує Зеленський

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme