Росіяни відмовляються воювати та вдаються до самоскалічення, – Генштаб ЗСУ

У Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію на всіх напрямках станом на 18:00 18 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росіяни відмовляються воювати та вдаютьс…
Фото: Генштаб ЗСУ

Зокрема, близько 130 військовослужбовців у пункті постійної дислокації 20-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, відмовились від участі у бойових діях проти України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"Підтверджуються факти відмови окремих військовослужбовців від участі у бойових діях, що обумовлено низьким рівнем морально-психологічного стану російських окупантів після зіткнень з українськими силами оборони. Особовий склад противника деморалізований, почастішали випадки суїцидів та самоскалічень", – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, на росії планують усунути командира 45-ї окремої бригади спеціального призначення повітряно-десантних військ збройних сил рф полковника Вадима Панькова. Це пов'язано з невиконанням бойового завдання влади росії на аеродромі у Гостомелі.

Водночас керівництво так званої рф планує перекинути в Україну деякі підрозділи своїх військ з бази у Вірменії.

"Провладні російські ЗМІ продовжують розповсюджувати хибну інформацію про збройну агресію росії на території України. Не припиняється створення та розповсюдження всіма доступними інформаційними каналами, зокрема і у країнах Європейського союзу та США, постановочних пропагандистських відеоматеріалів з метою дискредитації діяльності військово-політичного керівництва та Сил оборони України", – додали у Генштабі.

У тимчасово окупованому Криму, у місті Джанкой припинилося навчання у школах через використання будівель для розміщення російських військових.

Чернігівській області російські окупанти залякують місцевих жителів з метою придушення спротиву цивільного населення. Окупанти продовжують зухвало порушувати норми Міжнародного гуманітарного права та руйнують інфраструктуру міст, створюючи передумови для поглиблення гуманітарної кризи", – зазначили у прес-центрі.

Водночас захисники України продовжують крок за кроком звільняти тимчасово зайняту окупантами територію на всіх напрямках.

Росіяни відмовляються воювати та вдаються до самоскалічення, – Генштаб ЗСУУ Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію на всіх напрямках станом на 18:00 18 березня

Нагадаємо, раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти зазнають втрат та здаються у полон. В цілому рашистами не вдається досягти своїх цілей.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну понад 14,2 тисячі окупантів загинули, ЗСУ вже збили понад 170 літаків та гвинтокрилів.

Читайте також: 22-й день війни: Потужний прорив ЗСУ на Херсонщині та зачистка Бучі 17 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme