UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Російський рубль обвалився на тлі загрози вторгнення РФ в Україну

На Росії суттєво просів курс рубля до долара та євро

Журналіст стрічки новин
Російський рубль обвалився на тлі загроз…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Це відбувається через зовнішньополітичну ситуацію, пов'язану із загрозою вторгнення Росії в Україну. Станом на 8 лютого загальні збитки російських банків через геополітичні ризики склали 200 млрд рублів.

Про це пише Depo.ua із посиланням на російський "Інтерфакс".

Перші угоди щодо долара пройшли в діапазоні 77,27-77,7 рубля за долар. За підсумками першої хвилини торгів курс склав 77,6375 рубля за долар (+47 копійок до рівня попереднього закриття).

Європейська валюта подорожчала до 88,0025 рублів за долар (+46,5 копійок до закриття п'ятниці). Бівалютний кошик (0,55 долара і євро 0,45) зріс на 46,77 копійки до рівня закриття 11 лютого, до 82,3 рубля.

Водночас долар виявився на 2,65 рубля вище від рівня чинного офіційного курсу, євро – на 2,65 рубля вище від офіційного курсу.

Нагадаємо, що російська економіка на тлі заяв про загрозу вторгнення РФ в Україну суттєво послабшала. Так, 25 січня найбільший американський банк JPMorgan закрив всі операції з російським рублем. 7 лютого платіжна компанія Western Union вирішила припинити роботу на Російській Федерації. А 11 лютого були припинені всі операції з гаманців платіжної системи WebMoney у російських рублях.

Також повідомлялося, що через агресію проти України російські бізнесмени за місяць збідніли на 28 мільярдів доларів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme