Загроза нападу Росії: Заступниця міністра оборони пояснила, чому зараз не буде, як у 2014 році

Українська армія готова дати відсіч у разі вторгнення Росії на нашу територію

Редактор стрічки новин
Загроза нападу Росії: Заступниця міністр…
Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на сьогодні Збройні сили України значно потужніші та більш підготовані, ніж це було у 2014 році, коли Росія вперше напала на Україну.

Про це написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Вона назвала низку аргументів, чому у разі нового вторгнення Росія не зможе завдати Україні такого нищівного удару, як це було у 2014 році.

Чому зараз не буде, як у 2014 році

  • не буде такої зради, як тоді була з боку місцевих працівників правоохоронних органів та деяких військових;
  • військово-політичне керівництво держави сьогодні чітко знає як діяти, вчасно отримує розвід дані та має можливість оперативно ухвалювати рішення;

  • сьогодні Збройними силами керують бойові командири, які пройшли пекло війни і знають, що таке ховати побратимів;

  • в нас за ці роки вже є більше 400 тисяч учасників бойових дій, тобто людей з бойовим досвідом у війні з РФ, яких не було у 2014;

  • наша армія озброєна значно потужніше ніж на початку війни. Крім того, зараз постійно надходить зброя та боєприпаси від наших партнерів. Приміром,  з осені по сьогодні тільки від США 15 літаків. А ще Велика Британія, Канада, Литва, Латвія, Естонія та інші;

  • наші Збройні сили, на відміну від 2014, у повній бойовій готовності.

"Ніхто жодним сантиметром української землі сьогодні не поступиться. Ескалація зараз – це незрівнянно дорожчий і завідомо програшний крок", – наголосила заступниця міністра.

Вона також відзначила важливість того, що інформацію про наступальні плани оприлюднюють у ЗМІ.

"Оприлюднені плани ворога - це зруйновані плани, їх боятись не треба", – переконана Маляр. 

Ганна Маляр про загрозу вторгнення Росії

Нагадаємо, раніше у МЗС України виступили з заявою щодо інформації про можливе вторгнення Росії на нашу територію. У відомстві наголосили, що Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України, а українська дипломатія цілодобово перебуває на зв’язку з усіма ключовими партнерами, оперативно отримує необхідну безпекову інформацію, що дозволяє вживати нам своєчасні дії. Також в українському дипломатичному відомстві наголосили, що нині критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що США попередили європейських союзників по НАТО про дату імовірного початку вторгнення Росії в Україну. Це 16 лютого.  

У ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які отримала американська розвідка. Розвідка США повідомляє, що на Росії розглядають 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme