Розуміємо, з ким маємо справу: У МЗС відреагували на звинувачення Кремля в агресивності 

Міністерство закордонних справ України прокоментувало звинувачення офіційної представниці російських дипломатів Марії Захарової у "войовничій риториці"  

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Розуміємо, з ким маємо справу: У МЗС від…
Фото: МЗС України / Facebook

Напередодні, 16 вересня, Марія Захарова прокоментувала слова секретаря РНБО України Олексія Данілова про те, що українська армія може повоювати за Крим і Донбас. Представниця МЗС РФ заявила, що "ці висловлювання мають припинятися тими, хто на Заході курує Україну".

Про це розповів заявив речник українського МЗС Олег Ніколенко в коментарі "РБК-Україна", передає Depo.ua

"За ширмою галасливих випадів МЗС РФ досить чітко видно цілеспрямована політика знищення інфраструктури мирного процесу: саботаж втілення мінських домовленостей і підсумків саміту лідерів нормандського формату, блокування роботи Тристоронньої контактної групи, перешкоджання діяльності ОБСЄ, затягування петлі на шиї сотень тисяч українців на тимчасово окупованих територіях", – сказав Ніколенко.

Речник МЗС також додав, що у Росії не вистачає політичної волі, щоб вивести ситуацію з окупованими українськими територіями з глухого кута та припинити війну на Донбасі.

Ніколенко особливо підкреслив, що Україна, зважаючи на свого політичного та військового суперника, продовжує покладатися на власну армію.

"Наша держава готова до прогресу. Водночас ми чітко розуміємо, з ким маємо справу. Тому сподіваємося як на дипломатію, так і армію", – наголосив він.

Нагадаємо, на Росії почали погрожувати Чехії через видачу окупанта Франчетті Україні. Своєю чергою, українські дипломати просять офіційну Прагу видати затриманого, бо його підозрюють у причетності до окупації Криму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme