Саакашвілі погодився на переведення у військовий госпіталь: Там він припинить голодування

Третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі буде перевезений у військовий госпіталь міста Горі

Журналіст відділу новин
Саакашвілі погодився на переведення у ві…
Фото: скріншот

Колишній голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі погодився на перевезення його до міста Горі у військовий госпіталь

Про це повідомив адвокат Саакашвілі Ніка Гварамія, передає Depo.ua із посиланням на "Грузия Online".

Там, за словами Гварамії, Саакашвілі припинить голодування.

До госпіталя в Горі уже вирушили адвокати, лікарі та незалежні медексперти, щоб перевірити стан справ у приміщенні, де триматимуть Саакашвілі.

"Звісно, ми думаємо, що там, напевно, є і висококваліфіковані лікарі, але для нас важливо точно знати, і ми зможемо дізнатися це від фахівців, що там все протікає нормально, і протокол відновлення після голодування має бути розписаний фахівцями, і мають бути щоденні звіти", – заявив Гварамія.

Нагадаємо, 17 листопада лікарі, які обстежили Саакашвілі, заявили, що його стан – критичний. Наступного дня Саакашвілі знепритомнів після зустрічі з адвокатами. Лікарі згодом виявили у нього ураження мозку. Міхеіла Саакашвілі перевели у реанімацію в'язничної лікарні.

Учора, 18 листопада, третій президент Грузії заявив, що погодиться на переведення до військового госпіталю в Горі тільки після зустрічі зі своїм адвокатом та консулом України.

Довідка: 8 листопада третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Його лікар Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитися. 

11 листопада адвокат третього президента Грузії заявив, що Саакашвілі готовий припинити голодування, якщо його помістять до звичайної лікарні, а не в'язничної.

16 листопада уповноважену Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову не пустили до ув'язненого в Грузії Міхеіла Саакашвілі. Людмила Денісова згодом також заявила, що до Саакашвілі не допускають його особистого лікаря. 

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme