Саакашвілі вперше після затримання доставили до суду

Третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі доправили в суд Тбілісі

Редактор стрічки новин
Саакашвілі вперше після затримання доста…
Фото: Facebook Міхеіла Саакашвілі

Сьогодні суд розглядатиме справу проти Саакашвілі про розгін мітингу у листопаді 2007 року і розгром офісу телекомпанії "Імеді".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Ехо Кавказу".

У справі про жорсткий розгін мітингу опозиції 7 листопада 2007 року і розгром офісу телекомпанії "Імеді" Саакашвілі проходить як обвинувачений.

Зазначається, що сьогодні суд вперше розгляне справу за присутності Саакашвілі. Досі він не брав участі у засіданнях суду навіть дистанційно, а його захисники заявляли про поганий стан здоров’я політика.

Раніше Мін'юст неодноразово відмовляв Саакашвілі в присутності в залі суду, виходячи із заходів безпеки і ризиків погіршення стану здоров'я. Як альтернативу йому пропонували брати участь дистанційно або проводити судові засідання у в'язниці, проте цього засуджений не захотів.

На Facebook-сторінці Саакашвілі також оприлюднили його фото із суду. 

Саакашвілі після голодування фото

У дворі суду зібралися сотні прихильників Саакашвілі. Поліція не пускає учасників акції та журналістів близько до будівлі. Обстановка біля суду загострилася після того, як поліція змусила кількох мітингувальників спуститися з будівлі поста охорони. Двоє чоловіків перебували на даху будівлі, тримаючи в руках прапори Грузії, України та США, і відмовлялися спускатися. Коли чоловіки спустилися з поста охорони, почалися сутички присутніх з поліцією.

Нагадаємо, 1 жовтня третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії. Там проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитися. 

16 листопада група лікарів від імені Народного захисника відвідала Саакашвілі у тюремній лікарні та обстежила його. У своєму висновку медики заявили, що стан Саакашвілі критичний і у разі його подальшого погіршення його стану у в'язничній лікарні не зможуть надати необхідну допомогу. А 18 листопада Саакашвілі перевели до реанімації. 

19 листопада Саакашвілі погодився на переведення у військовий госпіталь. Там він припинив голодування

Консиліум лікарів з'ясував, що у Саакашвілі є симптоми психічного розладу, але не такі, щоб завадити йому з'явитися на судовий процес. 

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme