Саміт США і Росії хоче прийняти Швейцарія

Влада Швейцарії оголосила, що готова прийняти саміт Росії та США

Журналіст стрічки новин

Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що його країна завжди готова прийняти переговори Росії та США для забезпечення миру та безпеки.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Швейцарія завжди готова приймати у себе діалог між цими державами, щоб сприяти рішенням, які націлені на мир та безпеку у світі", – заявив Кассіс.

Зазначимо, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков не виключив нових контактів між російським та американським лідерами після отримання Росією письмової відповіді США на пропозиції щодо гарантій безпеки.

А сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що президент країни Джо Байден готовий до переговорів з лідером Росії Володимиром Путіним, якщо виникне така потреба. За словами Блінкена, за результатами переговорів з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, діалог на вищому рівні поки не на порядку денному.

Нагадаємо, сьогодні, 21 січня, у Женеві відбулася зустріч міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та держсекретаря США Ентоні Блінкена. Переговори тривали півтори години. Це – менше, ніж планувалося від самого початку. 

Після зустрічі з Блінкеном Лавров був незадоволений і зробив низку емоційних заяв. Так, за його словами, "папери, які підготував Держдепартамент на сьогоднішню зустріч, неможливо читати".  Крім цього, Лавров поскаржився, що так і не почув від Блінкена обґрунтування американської позиції про російську загрозу Україні.

Читайте також: Переговори в Женеві: Про що вдасться домовитися Росії та США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme