СБУ уточнила, щодо кого саме РНБО ввела санкції з її подачі

Служба безпеки України повідомила, кого запропонувала на розгляд РНБО щодо введення економічних санкцій

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
СБУ уточнила, щодо кого саме РНБО ввела…
Фото: Прес-служба СБУ

Йдеться про проросійських пропагандистів та 28 співробітників розвідки та спецслужб Росії.

Вказані люди насаджують російські наративи та сприяють окупаційній владі на тимчасово окупованих територіях, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

"Санкції, які сьогодні запропонувала запровадити Служба безпеки, стосуються кількох напрямів. У першу чергу вони орієнтовані на захист громадян і протидію російській агресії та гібридній війні. За кожним напрямом ми працюємо системно і цілеспрямовано", – підкреслив Голова СБУ Іван Баканов.

Відомо, що РНБО ухвалила рішення запровадити санкції проти Анатолія та Ольги Шаріїв, та Ігоря Гужви. Також санкції ввели проти чотирьох компаній, які пов'язані з цими людьми, та проводять системну антиукраїнську пропаганду.

"Сьогоднішнє рішення є логічним продовженням тих заходів, які ми здійснили раніше для захисту українського інформпростору. Повторюся: Служба безпеки чітко розмежовує свободу слова і наступ на державність та суверенітет України. Наш обов’язок – захищати державну безпеку у всіх її проявах: від інформаційної складової до передової на сході", – наголосив Голова СБУ.

Окрім цього, СБУ запропонувала ввести санкції проти 12 юридичних осіб, серед яких місцеві телеканали з Криму та Севастополя, інформагенції та інтернет-видання. Всі вони ведуть інформаційну війну проти України та є активними учасниками гібридної агресії.

"Окрім того, за пропозицією СБУ, санкції застосують до 6 фізосіб і однієї юридичної особи – Слідчого ізолятора №1 по Криму та Севастополю, які причетні до порушень фундаментальних прав і свобод громадян на тимчасово окупованих територіях", – йдеться у дописі.

СБУ уточнила, щодо кого саме РНБО ввела санкції з її подачі

Служба безпеки України повідомила, кого запропонувала на розгляд РНБО щодо введення економічних санкцій

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що РНБО запровадила санкції проти народного депутата Андрія Деркача та інших осіб, які уже перебувають під санкціями США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme