Що робити, якщо людина помре в космосі: Куди подіти тіло

У світі широкої популярності набирає космічний туризм. І якщо перед польотом у космічний простір астронавт проходить безліч досліджень, то такі перевірки для туристів носять значно "слабший" характер

Журналіст стрічки новин
Що робити, якщо людина помре в космосі:…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Це спричиняє певні ризики. Адже не завжди можна виявити можливі проблеми зі здоров'ям, тому шанс на "природну смерть" у космосі не такий вже й низький.

Depo.ua із посиланням на Phys розповідає, що робити, якщо людина помре в космосі.

Дуже важливо знати, чому людина померла. Адже якщо така причина у несправності космічного корабля, то проти компанії-оператора запуску будуть застосовані певні санкції та обмеження. Якщо ж причина не встановлена, то почнеться розслідування.

Ймовірно, що самі астронавти будуть намагатися встановити причину, якщо вона до того часу не буде відомою й таке розслідування буде їм до снаги. Центр керування польотів на Землі буде їм у цьому активно допомагати.

Що робити з тілом?

Смерть людини в космосі й на Землі – вкрай різні речі. Якщо на планеті з тілом ми знаємо, що робити, то у космосі може виникнути багато проблем. 

У коротких місіях, ймовірно, тіло будуть намагатися повернути на Землю. Якщо це політ на низькій навколоземній орбіті, то, ймовірно, що місія буде зупинена, а космічний корабель здійснить термінове приземлення.

Якщо ж йдеться про смерть під час місії на Місяці, то тіло, ймовірно, також повернуть на планету. Головне, щоб процес гниття "не зайшов занадто далеко", адже перебування у невеликій кабіні корабля для живих членів екіпажу стане неможливим та навіть небезпечним.

Однак можуть виникнути проблеми під час гіпотетичних майбутніх польотів до Марсу. Такі місії триватимуть не один рік, а тому тіло мерця просто, ймовірно, заморозять, щоб потім повернути його на Землю.

Видання наголошує, що не найкраща ідея – викидання тіла у відкритий космос. Адже родичі покійника можуть бути проти. Не схвалять, мабуть, таке рішення й державні та недержавні організації, адже це збільшує ризик зіткнення майбутніх космічних кораблів з "новим об'єктом".

Нагадаємо, перший пілотований політ на Місяць, який планували на 2024-й рік, доведеться відкласти через проблеми зі скафандрами.

Раніше повідомлялося, що наукові експерименти українських школярів можуть потрапити на Міжнародну космічну станцію у межах угоди з США. Цією можливістю зможуть скористатися учні від 5 до 11 класу. Учнівські команди отримають мінілабораторії, аби запропонувати ідеї для досліджень в умовах мікрогравітації на орбіті.

Читайте також: Тайконавти: Фоторепортаж про перших китайців, які створюватимуть космічну станцію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme