Шольц застеріг Росію від вторгнення в Україну та закликав не недооцінювати рішучість Заходу

Канцлер Німеччини Олаф Шольц застеріг Росії від вторгнення на територію України та порадив не недооцінювати рішучість Заходу щодо запровадження санкцій

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Шольц застеріг Росію від вторгнення в Ук…
Фото: Facebook Олафа Шольца

За його словами, Німеччина дуже серйозно ставиться до стурбованості своїх союзників.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

"У цій критичній ситуації Росія не повинна недооцінювати наші рішучість і єдність – як партнерів в ЄС, як союзників в НАТО. Я хочу чітко сказати: ми дуже серйозно ставимося до стурбованості наших союзників", – наголосив Шольц.

Канцлер Німеччини додав, що на карту зараз поставлено запобігання повномасштабній війні у Європі. Він зазначив, що у випадку нового вторгнення в Україну варто чекати на серйозні політичні, економічні та стратегічні наслідки.

Нагадаємо, раніше федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що президент Росії Володимир Путін зрозумів попередження країн Заходу про серйозність санкцій, які будуть введені проти РФ у разі вторгнення в Україну. 

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомила про готовність Берліна до високої економічної ціни у випадку запровадження санкцій проти Росії.

Шольц на брифінгу після зустрічі із президентом США Джо Байденом заявив, що Німеччина солідарна із готовністю Сполучених Штатів вдарити санкціями по Росії, зокрема, назавжди зупинити проект "Північний потік-2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme