Штовхали та несли на руках: З'явилось відео, як Саакашвілі переводили у тюремну лікарню

У мережі з'явилося відео, як третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі переводили до тюремної лікарні в Глдані

Редактор стрічки новин
Штовхали та несли на руках: З'явилось ві…
Скріншот

На кадрах видно, що Саакашвілі силою затягнути до палати – політик пручався і його фактично занесли на руках. 

Відповідний запис, знятий пенітенціарною службою Грузії, оприлюднили на сторінці Саакашвілі у Facebook, передає Depo.ua.

Уже в палаті, як свідчить відео, Саакашвілі влаштував сварку з тюремниками та пошкодив апаратуру медичного призначення.

Нагадаємо, 8 листопада  третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні.  Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе заявив, що стан колишнього глави держави критичний і що ситуація найближчим часом може погіршитися. 

Довідка: 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі. У країні він заочно засуджений до трьох і шести років ув'язнення. Експрезидента Грузії одразу заарештували й перевели до пенітенціарної установи. Пізніше у мережі з'явилося відео із затриманим Саакашвілі. 1 жовтня Саакашвілі оголосив голодування. 

Згодом особистий лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе розповів про рідкісне захворювання, яким хворіє Саакашвілі. Медик заявив, що стан колишнього президента Грузії погіршився, йому потрібна госпіталізація.

На батьківщині Міхеіл Саакашвілі є підозрюваним у кількох кримінальних справах.

Зокрема, 23 березня 2014 року Саакашвілі викликали для свідчення в головну прокуратуру Грузії, плануючи допитати його з приводу помилування ним 2008 року чотирьох високопоставлених співробітників департаменту конституційної безпеки МВС Грузії – Ґії Аланія, Автанділа Апциаурі, Александра Гачави та Міхеїла Бібілурідзе, засуджених як фігурантів справи про вбивство 28 січня 2006 банківського службовця Сандро Ґірґвліані, а також за протиправні дії на адресу його знайомого Левана Бухаідзе.

28 липня того ж року третього президента країни було звинувачено в перевищенні повноважень при розгоні опозиційної акції в листопаді 2007 року, розгромі телекомпанії "Імеді" та вилученні власності у засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.

13 серпня Саакашвілі було висунуто звинувачення в розтраті бюджетних коштів. За даними грузинської прокуратури, Саакашвілі витрачав державні кошти на кухарів, масажистів, готелі та оренди яхт. Зокрема, його звинувачують, що в період із 2009 по 2012 роки лише на косметичні процедури для себе та сім'ї він витратив близько $450 тис.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme