Голодуючий у в'язниці Саакашвілі причастився крихтами хліба, змоченими у вині

Третій президент Грузії, голова Виконкому реформ України Міхеіл Саакашвілі, який нині перебуває у грузинській в'язниці й вже голодує там 39 днів поспіль, 8 листопада причастився та сповідався

Журналіст стрічки новин
Голодуючий у в'язниці Саакашвілі причаст…
Фото: ЕРА

Він зробив це з допомогою єпископа Грузинської православної церкви, митрополита Ніколоза Пачуашвілі. 

Про це пише Depo.ua із посиланням на портал "Новости-Грузия".

Митрополит назвав цей день історичним. Він додав, що Саакашвілі з власної волі повернувся до Грузії.

"Я відвідав третього президента Грузії, він прийняв святе причастя. Я причастив його кров'ю і плоттю Христовою – крихтами хліба, змоченими у вині. Про нього часто кажуть, що він має покаятися. Покаяння з погляду християнства – це дія. Це не крокодилячі сльози й не підроблене визнання для того, щоб людина врятувалася від в'язниці", – сказав священник.

На сторінці Саакашвілі у Facebook опублікували відео брифінгу митрополита після відвідин Саакашвілі у в'язниці. Священник, зокрема, зазначив, що "політик жертвує собою заради свободи Грузії".

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що Саакашвілі відмовився від госпіталізації в лікарню. Він заявив, що ситуацію може вирішити або його звільнення з тюрми, або смерть. На це прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі відповів, що "у будь-якої людини є право на самогубство". 

Водночас українська омбудсмен Людмила Денісова заявила, що дії грузинської влади щодо Саакашвілі є катуванням.

Згодом повідомлялося, що стан здоров'я Саакашвілі критично погіршився. Він також схуд на 20 кілограмів від моменту оголошення про голодування у Руставській в'язниці.

Днями Пенітенціарна служба Міністерства юстиції Грузії розповсюдила відео- та фотокадри, на яких Саакашвілі нібито їсть у медкабінеті. Сам політик на це заявив, що у в'язниці дозволяється вживати їжу тільки в камерах, а в лікарському кабінеті дозволено вживати ліки у "різних формах" – таблетки чи рідини.

Читайте також: Червона тюрма: Чому тюремники люблять Саакашвілі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme